Υλικά
Τα μπιφτέκια από κοτόπουλο τα αγαπούν όλοι, μικροί και μεγάλοι. Και η αλήθεια είναι πως όλοι έχουμε τη δική μας συνταγή. Εδώ θα μιλήσουμε όμως για έναν απλό και λαχταριστό τρόπο, με μια συνταγή γεμάτη γεύση και αρώματα. Όλα ξεκινούν με το σωστό πλάσιμο. Αναμειγνύουμε λοιπόν μισό κιλό κιμά κοτόπουλου, 1 καρότο, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια και μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα όλα τους. Για εξτρά γεύση και αρώματα, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο άνηθο, 1 κουταλιά βασιλικό ή μέντα, 1 κουταλιά κύμινο, 1 γενναιόδωρη δόση χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα μπιφτέκια δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 9-10 εκατοστά, αυτό είναι το μυστικό στο πλάσιμο. Πριν τα ψήσουμε, τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για λίγο σε αντικολλητικό χαρτί. Τα πετάμε στα κάρβουνα, σε μεσαία φωτιά, για 12 λεπτά και απολαμβάνουμε…