Υλικά

  • 10 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 5 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ. σ. χυμό παντζαριού

Εκτέλεση

  1. Κρατήστε το ξύσμα από ένα λεμόνι και στίψτε όλα τα λεμόνια.
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το νερό σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
  3. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σουρώστε το για να αφαιρέσετε τη φλούδα λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε το χυμό παντζαριών μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό ροζ χρώμα.
  4. Φυλάξτε στο ψυγείο και σερβίρετε κρύο με πάγο, με επιπλέον φέτες λεμονιού.