Υλικά
- 10 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 5 φλ. τσαγιού νερό
- 1 κ. σ. χυμό παντζαριού
Εκτέλεση
- Κρατήστε το ξύσμα από ένα λεμόνι και στίψτε όλα τα λεμόνια.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το νερό σε μια κατσαρόλα και ζεστάνετε μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, σουρώστε το για να αφαιρέσετε τη φλούδα λεμονιού και στη συνέχεια ανακατέψτε το χυμό παντζαριών μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό ροζ χρώμα.
- Φυλάξτε στο ψυγείο και σερβίρετε κρύο με πάγο, με επιπλέον φέτες λεμονιού.