Υλικά
- 1 μπαγκέτα, κομμένη στη μέση κατά μήκος
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και κομμένη στη μέση
- 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 120 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, σε φέτες
- 15- 20 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το γκριλ και ψήστε τη μπαγκέτα με τις κομμένες πλευρές προς τα πάνω, σε απόσταση, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό της να είναι ελαφρώς τραγανό.
- Τρίψτε κάθε μισό με μισή σκελίδα σκόρδο -το τραγανό ψωμί θα απελευθερώσει τα αιθέρια έλαια του σκόρδου, δίνοντάς σας στιγμιαίο σκορδόψωμο.
- Στρώστε το κάτω μισό της μπαγκέτας, εναλλάσσοντας με φέτες ντομάτας, μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
- Αλατίστε ομοιόμορφα με αλάτι και μπόλικο φρέσκο μαύρο πιπέρι.
- Ολοκληρώστε με λίγο ελαιόλαδο και ξύδι και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω το άλλο μισό της μπαγκέτας.
- Κόψτε ολόκληρη τη μπαγκέτα σε τέσσερα κομμάτια.