Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 4 αντζούγιες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 λεμόνι, με ψιλοτριμμένη φλούδα
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. τυρί Cottage
- 425 γρ. κονσέρβα τόνου σε νερό, στραγγισμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 150 γρ. ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα και λαδώστε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις αντζούγιες και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε για 5 λεπτά ή μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν χρώμα. Ανακατέψτε τις ντομάτες και 1/2 φλιτζάνι νερό. Σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Προσθέστε το μαϊντανό (κρατώντας 1 κουταλιά της σούπας) και το μισό τυρί cottage. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Προσθέστε τα ζυμαρικά και τον τόνο. Ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε στο προετοιμασμένο ταψί και καλύψτε με φέτες ντομάτας, παρμεζάνα και το υπόλοιπο τυρί cottage. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 25- 30 λεπτά.
- Γαρνίρετε με τον μαϊντανό που κρατήσατε και σερβίρετε με σαλάτα.