Υλικά
- 400 γρ. φύλλο κρούστας
- 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, ή περισσότερη κατά βούληση
- 1 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 6 φλ. τσαγιού μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κ. σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Στρώστε μια φόρμα ή ένα ταψάκι με ένα φύλλο ζύμης και αφήστε το δεύτερο στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και κανέλα. Προσθέστε περισσότερη ζάχαρη αν τα μήλα σας είναι ξινά.
- Στρώστε τις φέτες μήλου στο προετοιμασμένο ταψάκι, πασπαλίζοντας κάθε στρώση με το μείγμα κανέλας- ζάχαρης.
- Πασπαλίστε την επάνω στρώση με μικρά κομμάτια βουτύρου και καλύψτε με το πάνω φύλλο κρούστας.
- Ψήστε την πίτα στη χαμηλότερη σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η γέμιση, 30 έως 35 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε ζεστή ή κρύα.