Υλικά

  • Για τις τηγανίτες
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • ελαιόλαδο
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 1 κούπα πλυμένες φράουλες κομμένες στη μέση
  • Μέλι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα για περίπου 5 λεπτά και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
  2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις φράουλες, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Έχουμε ζεστάνει λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα. Γαρνίρουμε με μέλι και σερβίρουμε.