Υλικά
- Για τις τηγανίτες
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα 1 λεμονιού
- ελαιόλαδο
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 1 κούπα πλυμένες φράουλες κομμένες στη μέση
- Μέλι για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με το γάλα για περίπου 5 λεπτά και ακολούθως προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τις φράουλες, το ξύσμα λεμονιού και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Έχουμε ζεστάνει λάδι και ρίχνουμε στο τηγάνι μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα μας, την οποία τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά από την κάθε μεριά ώσπου να ροδίσει και από τις δυο μεριές. Το ίδιο κάνουμε και για το υπόλοιπο μείγμα. Γαρνίρουμε με μέλι και σερβίρουμε.