Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. τσαγιού καρύδια, στη μέση ή ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού & 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων το βασιλικό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια λεία πάστα και, στη συνέχεια, προσθέστε τις τελευταίες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδου.
  3. Δοκιμάστε και προσθέστε κατά βούληση αλάτι και πιπέρι.