Υλικά
- 120 γρ. ξινή κρέμα
- 170 γρ. καυτερή σάλτσα
- 4 φτερούγες κοτόπουλου
- Αλάτι, πιπέρι
- 4 φλ. τσαγιού λάδι
- 25 γρ. μείγμα πικάντικων καρυκευμάτων
- 1 1/2 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά την ξινή κρέμα με την καυτερή σάλτσα.
- Καρυκεύστε και αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε το στο μπολ με την καυτερή σάλτσα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες ή και όλη τη νύχτα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το μείγμα πικάντικων μπαχαρικών (κρατήστε και ένα κουταλάκι στην άκρη).
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και καλύψτε το με το μείγμα αλευριού.
- Τηγανίστε την κάθε φτερούγα κοτόπουλου στο καυτό λάδι για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι.
- Γαρνίρετε το κοτόπουλο με το μείγμα μπαχαρικών που κρατήσατε στην άκρη και απολαύστε.