Υλικά
Είναι ο χειρότερος εφιάλτης για όποιον αγαπά τα μαλακά μπισκότα. Έχεις περάσει όλο το απόγευμα ετοιμάζοντας μια λαχταριστή παρτίδα και το επόμενο πρωί τα βρίσκεις σκληρά και τραγανά. Ακόμα όμως κι αν συμβεί αυτή η αναποδιά, το πράγμα σώζεται. Δεν χρειάζεται να τα πετάξεις ή να τα φας όπως έγιναν, καθώς η λύση κρύβεται στην… ψωμιέρα. Ο κανόνας λέει πως κρατάμε μπισκότα και άλλα φουρνιστά εδέσματα μαλακά προσθέτοντας απλώς μια φέτα λευκού ψωμιού (ή ψωμιού για τοστ) στο δοχείο με τα μπισκότα. Ένα δοχείο που οφείλει να κλείνει αεροστεγώς φυσικά. Κέικ, μπισκότα, κουλουράκια και μάφινς θα διατηρήσουν τη μαλακή τους υφή, παραμένοντας φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Τα μπισκότα απορροφούν την υγρασία που απελευθερώνει το ψωμί και διατηρούνται. Αυτό δουλεύει και με μπισκότα που έχουν σκληρύνει ήδη, φτάνει το λευκό ψωμί να είναι φρέσκο για να έχει να βγάλει υγρασία…