Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 120 γρ. λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
- 800 γρ. σάλτσα με ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 600 γρ. φρέσκα νιόκι
- 125 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- Βασιλικό για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου 8-10 λεπτά.
- Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε για ακόμη 5 λεπτά.
- Ρίξτε τις ντομάτες και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Προσθέστε τα νιόκι και μαγειρέψτε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Ανεβάστε τη φωτιά στο δυνατό.
- Ρίξτε τα 3/4 της μοτσαρέλας και τον περισσότερο βασιλικό και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Γαρνίρετε με τον υπόλοιπο βασιλικό και σερβίρετε.