Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (άπαχο)
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρουτόν θρυμματισμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε σε ένα μπολ την κέτσαπ, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι σε σκόνη και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Απλώστε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα με κέτσαπ στο κάτω μέρος ενός ταψιού (22×12).
  4. Ανακατέψτε τον κιμά με το κρουτόν, το κρεμμύδι, τα αβγά, το γάλα και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Δώστε στον κιμά το σχήμα ενός καρβελιού και βάλτε το στο ταψί.
  6. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα με την πάνω στο ρολό.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα.