Υλικά
- 6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 μεγάλα αβγά
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ. σ. χυμό λεμόνι
- 1 1/2 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 φλ. τσαγιού κίτρινο τυρί κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το μπέικον και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό.
- Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά και ρίξτε σε αυτά το γάλα, το χυμό λεμόνι, το μαϊντανό, το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά το μείγμα.
- Λαδώστε ελαφρώς τα φορμάκια για μάφιν και ψήστε για 10- 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι οι κις σας να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάλτε από τον φορύνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Αφαιρέστε τις κις από τις φόρμες προσεκτικά με μία σπάτουλα.