Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κρεμώδες, κατσικίσιο τυρί
- 4 σύκα κομμένα σε φέτες
- 4 πρέζες αλάτι
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ανακατέψτε.
- Ρίξτε λίγο νερό και ανακατέψτε την ζύμη της τάρτας ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζυμώστε την ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας μέχρι να αποκτήσει πάχος 6 χιλιοστών περίπου και τοποθετήστε την σε ένα τσέρκι.
- Τρίψτε το κατσικίσιο τυρί πάνω στη ζύμη και από πάνω τοποθετήστε τις ροδέλες των σύκων.
- Ραντίστε με μια πρέζα αλάτι και το πιπέρι καγιέν και πασπαλίστε με 1 κουταλιά λευκή ζάχαρη.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.
- Γαρνίρετε με τα κλαδάκια θυμαριού και σερβίρετε.