Υλικά
- 120 ml ζεστό νερό
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 85 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. ξερή μαγιά
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 130 γρ. σάλτσα μαρινάρα
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 75 γρ. πεπερόνι
- Φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι τοποθετήστε το νερό, το ελαιόλαδο, την ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
- Με μία σπάτουλα ανακατέψτε τα υλικά και απλώστε ομοιόμορφα σε όλο το τηγάνι το μείγμα.
- Απλώστε την σάλτσα μαρινάρα πάνω από την ζύμη, προσθέστε μια στρώση τριμμένη μοτσαρέλα και ολοκληρώστε με το πεπερόνι.
- Ανάψτε το μάτι σε μέτρια φωτιά, καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε για ακόμη 5 λεπτά.
- Βγάλτε την πίτσα σε ένα ξύλο κοπής, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά, γαρνίρετε με τον βασιλικό και σερβίρετε.