Υλικά
Μπορεί ο οίνος και η απόλαυσή του να είναι εν πολλοίς θέμα προσωπικής προτίμησης, υπάρχουν ωστόσο μια σειρά από κανόνες οινογνωσίας που έχουν αναπτυχθεί στο διάβα των αιώνων.
Όπως, ας πούμε, το γεγονός ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι 12-18 βαθμούς Κελσίου για τα κόκκινα κρασιά, 8-12 βαθμούς για τα λευκά και στους 5 βαθμούς ακριβώς η σαμπάνια.
Τα μυστικά της οινοφιλίας δεν εξαντλούνται όμως εδώ. Το κόκκινο κρασί πρέπει να ανοίγεται και να μεταγγίζεται σε κανάτα τουλάχιστον 30-60 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Το λευκό κρασί σερβίρεται κρύο, και σε αυτή ακριβώς την κατάσταση πρέπει να διατηρείται όσο παραμένει στο μπουκάλι.