Υλικά
- 4 πατάτες
- ηλιέλαιο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλένουμε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις τρίβουμε με ένα βουρτσάκι. Στη συνέχεια τις τρυπάμε ολόγυρα με ένα πιρούνι και τις ραντίζουμε με ηλιέλαιο.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε στο φούρνο στη δεύτερη σκάλα. Βάζουμε τις πατάτες σε σχάρα και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Για να δούμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες καλά, τις πιέζουμε με ένα μαχαίρι και αν δούμε πως είναι μαλακές, σημαίνει ότι είναι έτοιμες.
- Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι τις χαράσσουμε μέχρι τη μέση. Πιέζουμε με μια
- πετσέτα τις δυο άκρες για να ανοίξουν.
- Για να τις γεμίσουμε βάζουμε λίγο βούτυρο μαζί με τυρί κρέμα και ψιλοκόβουμε μπέικον ή γαλοπούλα.