Υλικά
- 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα ή φτιάχνετε δική σας ζύμη για πίτσα
- 1 κιλό κρεμμύδι
- 5 ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
- λίγο λάδι
- θυμάρι
- 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. Έπειτα πλένετε και κόβετε τις ντομάτες.
- Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ψήνετε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια να λιώσουν σαν πουρέ.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το ζυμάρι και το τρυπάτε με το πιρούνι κατά τόπους.
- Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.
- Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.