Υλικά
- 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 της κούπας ζάχαρη
- 1/4 κούπας σπορέλαιο
- 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 αβγά
- 1 ½ κούπα γάλα χλιαρό
- πραλίνα φουντουκιού για το γέμισμα
- άχνη για το πασπάλισμα
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζετε το ζεστό γάλα, τη μαγιά και 1 κ.γ από τη ζάχαρη, ανακατεύετε και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αβγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το βούτυρο και τα χτυπάτε ίσα να ανακατευτούν.
- Προσθέτετε το γάλα με τη μαγιά και όλο το αλεύρι και ζυμώνετε στο μίξερ για 3-4 λεπτά.
- Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει 1 ώρα σκεπασμένη και μετά τη χωρίζετε σε 2 μέρη, ανοίγετε χοντρό φύλλο πάχους 1 ½ εκατοστού, κόβετε με κουπάτ κύκλους, τους βάζετε σε αλευρωμένη λαδόκολλα και αφήνετε να ξαναφουσκώσουν 20-30 λεπτά.
- Τηγανίζετε σε σπορέλαιο, τα αφήνετε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και μετά με ένα ξυλάκι τα τρυπάτε και τα γεμίζετε με κορνέ με πραλίνα φουντουκιού.
- Αν θέλετε τα πασπαλίζετε και με άχνη.