Υλικά
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 κουταλιά του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
- 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 μεσαίες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 1 μεσαία πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
- 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός lime
Εκτέλεση
- Αφαιρείτε αρχικά το δέρμα από τα φιλέτα. Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο.
- Βάλτε και γυρίστε το κοτόπουλο ώστε να επικαλυφθεί με το μείγμα. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ φτιάξτε την τραγανή σάλτσα. Σε ένα δοχείο αναμείξτε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί.
- Φτιάξτε ένα ντρέσινγκ χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο και τον χυμό lime, ρίξτε το στη σάλτσα και ανακατέψτε.
- Ψήστε το κοτόπουλο σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου ψηθεί καλά και γίνει καυτό.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και συνοδεία σαλάτας.