Υλικά
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 300 γρ. τυρί φέτα
- 300 γρ. ανθότυρο
- 1/2 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 αβγά
- αλάτι
- πιπέρι
- βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
- 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα των φύλλων
Εκτέλεση
- Αρχικά, σε καυτό νερό ζεματίζετε το σπανάκι, σουρώνετε, ψιλοκόβετε και αφήνετε να κρυώσει.
- Τρίβετε με τα χέρια τα τυριά ή με ένα πιρούνι σε βαθύ σκεύος.
- Χτυπάτε τα αβγά με τον αβγοδάρτη και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τα τυριά.
- Προσθέτετε αλάτι κατά βούληση και πιπέρι, ανακατεύετε και προσθέτετε το σπανάκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
- Απλώνετε τα φύλλα κρούστας σε καθαρό πάγκο, αλείφετε με λίγο βούτυρο και βάζετε στην άκρη του και κατά μήκος λίγη από την γέμιση.
- Τυλίγετε το φύλλο σε ρολό σφιχτά και το τοποθετείτε κουλουριασμένο στο κέντρο του ταψιού, σαν να φτιάχνετε μια σπείρα.
- Βουτυρώνετε και γεμίζετε το επόμενο φύλλο και το βάζετε στο ταψί, τυλίγοντας γύρω από το πρώτο.
- Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
- Περιχύνετε την πίτα με λίγο ακόμα λιωμένο βούτυρο και την αλείφετε ελαφρά με τον κρόκο του αβγού.
- Ψήνετε την πίτα στους 180 βαθμούς για περίπου 40′ ή μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια της.