Υλικά
- 500 γρ. (1 πακέτο) φετουτσίνι με αβγό
- 250 γρ. μπέικον ή καπνιστή γαλοπούλα
- 1 μεσαίο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 300 γρ. ψιλοκομμένα άσπρα στρογγυλά μανιτάρια, φρέσκα ή κονσέρβα
- 300 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε αρχικά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Κόβετε το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε άλλα 5 λεπτά, ρίχνετε την κρέμα και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά και αλατοπιπερώνετε.
- Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως εντελώς, γιατί θα μαλακώσουν απορροφώντας και τη σάλτσα.
- Τα σουρώνετε και τα τοποθετείτε στο σκεύος σερβιρίσματος, περιχύνετε με την σάλτσα, ψιλοκομμένο μαϊντανό και μπόλικη παρμεζάνα.
- Ανακατεύετε έτσι ώστε η σάλτσα να πάει παντού και σερβίρετε.