Υλικά
- 500 γρ. σφολιάτα
- βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
- 1 αβγό για το άλειμμα του ρολού
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κυβάκια.
- Φρυγανίζετε, θρυμματίζετε, μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στραγγίζετε καλά. Μουλιάζετε τις σταφίδες στο μπράντι.
- Καθαρίζετε τα καρύδια και τα χoνδροκόβετε. Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης μέσα σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.
- Απλώνετε τη σφολιάτα πάνω σε ένα αλουμινόχαρτο και βάζετε τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.
- Γυρίζετε τη σφολιάτα με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και αγκαλιάζετε τη γέμιση σχηματίζοντας ένα ρολό.
- Βρέχετε τις άκρες της σφολιάτας με λίγο νερό και τις κλείνετε πιέζοντάς τις, για να μη φύγει η γέμιση με το ψήσιμο.
- Αλείφετε το ρολό με αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό και το βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
- Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160 βαθμούς C και ψήνετε το ρολό για 20-25, μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζετε το ρολό από το φούρνο, το μεταφέρετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος, το αφήνετε να κρυώσει λίγο και πασπαλίζετε με την άχνη.