Υλικά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 αβγό
- 2 κουταλάκια ζάχαρη
- 2 κουταλάκια κακάο σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 δόση βανίλιας σκόνη
- 2 κουτάλια βούτυρο
- λίγο βούτυρο ή λάδι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι χτυπάτε το αβγό, το βούτυρο και το γάλα.
- Σε ένα άλλο μπολ ή βαθύ πιάτο έχετε ήδη ανακατέψει το αλεύρι με την ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνετε σιγά σιγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά.
- Αφού έχει γίνει ένα μείγμα, σε αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο ρίχνετε με ένα κουτάλι της σούπας τη δόση για το κάθε pancake.
- Αφήνετε να ψηθεί για περίπου δυο λεπτά, γυρνάτε από την άλλη και είναι έτοιμα.