Υλικά

  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αβγό
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια κακάο σε σκόνη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 δόση βανίλιας σκόνη
  • 2 κουτάλια βούτυρο
  • λίγο βούτυρο ή λάδι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι χτυπάτε το αβγό, το βούτυρο και το γάλα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ή βαθύ πιάτο έχετε ήδη ανακατέψει το αλεύρι με την ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Ρίχνετε σιγά σιγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά.
  4. Αφού έχει γίνει ένα μείγμα, σε αντικολλητικό τηγάνι με βούτυρο ρίχνετε με ένα κουτάλι της σούπας τη δόση για το κάθε pancake.
  5. Αφήνετε να ψηθεί για περίπου δυο λεπτά, γυρνάτε από την άλλη και είναι έτοιμα.