Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 ml λευκό κρασί ξηρό
- 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
- 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
- 15-20 στήμονες κρόκου Κοζάνης
- 100 γραμμάρια παρμεζάνα
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- πιπέρι φρέσκο
Εκτέλεση
- Αρχικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και καραμελώνουμε για 8 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο ρύζι τον κρόκο Κοζάνης και μία μεγάλη κουταλιά από τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
- Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι που το ρύζι να είναι μαλακό.
- Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.