Υλικά

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 ml λευκό κρασί ξηρό
  • 300 γραμμάρια ρύζι για ριζότο
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
  • 15-20 στήμονες κρόκου Κοζάνης
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • πιπέρι φρέσκο

Εκτέλεση

  1. Αρχικά σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και καραμελώνουμε για 8 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί τελείως. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε στο ρύζι τον κρόκο Κοζάνης και μία μεγάλη κουταλιά από τον ζωμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  5. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι που το ρύζι να είναι μαλακό.
  6. Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.