Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ρύζι γλασσέ
  • 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • κανέλλα σκόνη
  • μισό καψούλι βανίλια σκόνη ή μια φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’ απορροφήσει το υγρό.
  2. Προσοχή θέλει ανακάτεμα, γιατί μπορεί να σας κολλήσει.
  3. Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει βράση.
  4. Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς.
  5. Τώρα έχετε δυο επιλογές προκειμένου να δώσετε άρωμα: Είτε να ρίξετε λίγη βανίλια σε σκόνη, είτε μια φλούδα φρέσκου λεμονιού (την οποία προηγουμένως έχετε πλύνει).
  6. Ότι πάντως και αν επιλέξετε να κάνετε, στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε  και δοκιμάζετε να δείτε εάν θέλετε το ρυζόγαλο περισσότερο γλυκό.
  7. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει και αφαιρείτε (εάν έχετε τελικά βάλει) τη φλούδα λεμονιού.
  8. Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και  πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.