Υλικά
- 1 μεσαίο κουνουπίδι (μόνο τις φούντες)
- 1 μικρό μπρόκολο (μόνο τις φούντες)
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε νερό ρίχνουμε το ξίδι και 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το κουνουπίδι.
- Το ίδιο κάνουμε και για το μπρόκολο. Βράζουμε προσέχοντας να μην μαλακώσει πολύ (περίπου 10 λεπτά).
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βουτάμε σε κρύο νερό να κρυώσει. Έπειτα το ρίχνουμε σε τρυπητό μπολ να στραγγίσει καλά.
- Δουλεύουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
- Αρχίζουμε σιγά σιγά να ρίχνουμε το ταχίνι, εναλλακτικά με λίγο κρύο νερό ώστε να σχηματιστεί μια σάλτσα κρεμώδης, η οποία να μην είναι πολύ σφιχτή.
- Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το μισό μαϊντανό, το αλάτι, τη μισή πάπρικα και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε με τη σάλτσα από το ταχίνι.