Υλικά
- 3 μέρη στήθος κοτόπουλο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξηρό
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 2 κούπες τσαγιού ρύζι basmati
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι ίσα να καλυφθεί η επιφάνεια του.
- Κόβουμε σε μικρά κομματάκια (μπουκίτσες) τα στήθη από το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σε ένα μπλέντερ λιώνουμε το κρεμμύδι. Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι να τσιγαριστεί ελαφρώς και προσθέτουμε το κοτόπουλο.
- Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε και τις πιπεριές. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
- Αφήνουμε να τσιγαριστούν για περίπου 15 λεπτά. Σβήνουμε με λευκό κρασί και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Περιχύνουμε το μείγμα του τηγανιού στο ρύζι.