Υλικά

  • 4 μύδια με το κέλυφος
  • 4 μεγάλες γαρίδες
  • 4 καραβίδες
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φετούλες
  • 2 κούπες μακρύκοκκο ρύζι
  • 4 κούπες ζωμός λαχανικών
  • 1 τσίλι
  • λίγο σαφράν
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα θαλασσινά σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο μέχρι το κέλυφός τους να αλλάξει χρώμα και να ανοίξουν τα όστρακα.
  2. Τα αφήνουμε σε μία πιατέλα και με το ίδιο λάδι σοτάρουμε το σκόρδο, την πιπεριά και το τσίλι, προσθέτουμε και τις ντομάτες και σιγοβράζουμε ώσπου να γίνει η σάλτσα.
  3. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε δύο κουταλιές ελαιόλαδο το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ασπρίσει.
  4.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα και αμέσως το ζωμό, που πρέπει να είναι ζεστός.
  5. Μόλις σταματήσει να κοχλάζει το φαγητό, προσθέτουμε το σαφράν, ανακατεύουμε και τοποθετούμε τα θαλασσινά πάνω στο ρύζι. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.