Υλικά
- 1 συσκευασία λουκάνικα για hot dog
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/2-1 φλιτζάνι ξινόγαλα
- 1 αυγό
- άμυλο καλαμποκιού για την επικάλυψη
- 10 ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα στους 180 βαθμούς. Κόψτε τα λουκάνικα στη μέση και τα περνάτε μέσα από τα ξυλάκια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι ξινόγαλα και 1 αυγό και ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά.
- Η ζύμη πρέπει να είναι παχύρρευστη. Αν είναι πολύ ωστόσο προσθέστε λίγο περισσότερο γάλα.
- Βάλτε λίγο άμυλο καλαμποκιού σε ένα πιάτο, βουτάτε κάθε λουκάνικο και τα τηγανίζετε αμέσως, γυρίζοντας αρκετές φορές για να ροδίσει ομοιόμορφα. Σερβίρετε προαιρετικά με κέτσαπ.