Υλικά
- 225 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 75 γραμμάρια μαγιονέζα
- 11 γραμμάρια ζελατίνα
- 125 ml κρασί άσπρο
- Χυμός από μισό λεμόνι
- Λίγο αγγουράκι
- Λίγος άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 αγγούρια μικρά ή ένα μεγάλο
- 1 συσκευασία ψωμάκια καναπέ ή 1 μπαγκέτα κομμένη σε φέτες
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε ελαφρά το κρασί σε μια κατσαρόλα χωρίς να βράσει.
- Προσθέτετε τη ζελατίνα και κόβετε το σολομό σε μικρά κομματάκια.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το τυρί και τα ανακατεύετε με τη μαγιονέζα.
- Ρίχνετε στο μείγμα τη ζελατίνα, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τον καπνιστό σολομό.
- Χωρίζετε το μείγμα σε δύο μικρές φόρμες και το παγώνετε για τρεις ώρες.
- Όταν πήξει, ξεφορμάρετε και τη βάζετε μέσα σε ένα κορνέ.
- Στη συνέχεια κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες και βάζετε από πάνω με κορνέ τη μους σολομού.
- Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τα ψωμάκια καναπέ.