Υλικά
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού (περίπου ένα λεμόνι )
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις ώρες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε μια φόρμα για κέικ στρογγυλή 28 εκ. και απλώνετε ένα φύλλο λαδόκολλας στο εσωτερικό της φόρμας.
- Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάτε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο περίπου 5-7 λεπτά.
- Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
- Με μια σπάτουλα σιλικόνης διπλώνετε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού μαζί το μείγμα αυγών. Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά το μείγμα αλευριού με το μείγμα αυγών μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Βάλτε το μείγμα μέσα στη φόρμα και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
- Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Βγάζετε το κέικ από την φόρμα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.