Υλικά
- 200 γραμμάρια μπισκότα
- 110 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (λιωμένο όχι καυτό)
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα ή ανθότυρο (προαιρετικά)
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)
- 80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- 1 βάζο μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στη συνέχεια θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ψιλά κομματάκια όχι όμως τελείως σκόνη.
- Κατόπιν τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αφού γίνει ένα μείγμα, το ρίχνουμε σε μια φόρμα ή ένα τσέρκι 20 εκ. δακτυλίδι και πιέζουμε το μείγμα στον πάτο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε τη φόρμα στο φούρνο και ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το μείγμα μας.
- Αφού δούμε ότι ψήθηκε τη βγάζουμε από το φούρνο για να κρυώσει ή μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο για περίπου 5 λεπτά.
- Αφού κρυώσει η βάση, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια ανακατεύετε το μείγμα τυριού με τη σαντιγί μέχρι να γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα.
- Στρώνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα και στρώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα με απαλές κινήσεις.
- Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες και ξεφορμάρουμε πριν το σερβίρουμε.
- Για το σερβίρισμα το κόβουμε τριγωνικά και το περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα.