Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 3 μεγάλα ασπράδια αυγών ή 2 ολόκληρα αυγά
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/8 κ. γλ. πάπρικα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 3 κ. σ. μαγιονέζα light
  • 1 κ. σ. κάπαρη
  • 1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
  • 1/2 κ. γλ. πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, την κάπαρη, το σχοινόπρασο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  2. Προθερμάνετε το air fryer στους 190 βαθμούς.
  3. Κόψτε το ψάρι σταυρωτά σε λωρίδες.
  4. Συνδυάστε τα ασπράδια αυγών με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
  5. Σε ένα δεύτερο μπολ συνδυάστε την τριμμένη φρυγανιά με τον αποξηραμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη πάπρικα.
  6. Σκουπίστε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας και βουτήξτε τα στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια στη φρυγανιά και τοποθετήστε τα στην άκρη.
  7. Ραντίστε κάθε κροκέτα ψαριού με λάδι.
  8. Μεταφέρετε τις κροκέτες ψαριού σε παρτίδες στο καλάθι του air fryer σε μία μόνο στρώση και ψήστε για 7- 8 λεπτά, γυρίζοντας στη μέση.