Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών ή 2 ολόκληρα αυγά
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1/8 κ. γλ. πάπρικα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 3 κ. σ. μαγιονέζα light
- 1 κ. σ. κάπαρη
- 1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/8 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες μαϊντανού
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, την κάπαρη, το σχοινόπρασο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
- Προθερμάνετε το air fryer στους 190 βαθμούς.
- Κόψτε το ψάρι σταυρωτά σε λωρίδες.
- Συνδυάστε τα ασπράδια αυγών με τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ.
- Σε ένα δεύτερο μπολ συνδυάστε την τριμμένη φρυγανιά με τον αποξηραμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη πάπρικα.
- Σκουπίστε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας και βουτήξτε τα στο μείγμα αυγών, στη συνέχεια στη φρυγανιά και τοποθετήστε τα στην άκρη.
- Ραντίστε κάθε κροκέτα ψαριού με λάδι.
- Μεταφέρετε τις κροκέτες ψαριού σε παρτίδες στο καλάθι του air fryer σε μία μόνο στρώση και ψήστε για 7- 8 λεπτά, γυρίζοντας στη μέση.