Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 300 γρ. φασόλια βρασμένα
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1/4 κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Πιέστε στη χούφτα σας όσο το δυνατόν περισσότερο το τριμμένο κρεμμύδι ώστε να φύγει η υγρασία και αφήστε το στην άκρη.
- Βάλτε τα φασόλια, το μαϊντανό, το σκόρδο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να γίνει χοντροκομμένος πουρές. Ανακατέψτε το μείγμα με τα φασόλια και το κρεμμύδι σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλεύρι και το αυγό και ανακατέψτε.
- Σχηματίστε το μείγμα σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια και αφήστε το να σταθεί για 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, κατάλληλο για φούρνο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε τα φαλάφελ στο τηγάνι και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 10 λεπτά.