Υλικά

  • 3 μεγάλα αυγά
  • 350 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
  2. Χτυπήστε τα αυγά, το ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι. Αδειάστε το μείγμα στην προετοιμασμένη φόρμα.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 55 έως 65 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσει εντελώς πριν βγάλετε από τη φόρμα.