Υλικά

  • 2,5 κιλά αρνίσιο μπούτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Κόψτε βαθιές σχισμές στην κορυφή του αρνίσιου ποδιού και τοποθετήστε μέσα φέτες σκόρδου. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
  3. Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί και βάλτε αρκετά κλαδάκια φρέσκου δεντρολίβανου κάτω και πάνω από το αρνί.
  4. Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 1 3/4 έως 2 ώρες.
  5. Καλύψτε το αρνί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψετε.
  6. Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, καλή σας όρεξη!