Υλικά
- 2,5 κιλά αρνίσιο μπούτι
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόψτε βαθιές σχισμές στην κορυφή του αρνίσιου ποδιού και τοποθετήστε μέσα φέτες σκόρδου. Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
- Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί και βάλτε αρκετά κλαδάκια φρέσκου δεντρολίβανου κάτω και πάνω από το αρνί.
- Ψήστε το στον προθερμασμένο φούρνο για 1 3/4 έως 2 ώρες.
- Καλύψτε το αρνί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το κόψετε.
- Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, καλή σας όρεξη!