Υλικά
- 3 μέτρια λευκά κρεμμύδια
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 400 γρ. σπαγγέτι
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Κόψτε τα κρεμμύδια σε λωρίδες.
- Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο.
- Αφήστε το μείγμα να μαγειρευτεί αργά για 40 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά καθώς τα κρεμμύδια καραμελώνουν.
- ‘Οταν τα κρεμμύδια έχουν μαλακώσει και ροδίσει, προσθέστε το βαλσάμικο ξύδι και την καστανή ζάχαρη.
- Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά και σβήστε τη φωτιά.
- Προσθέστε τα σπαγγέτι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
- Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό μαγειρέματος ζυμαρικών πριν σουρώσετε τα μακαρόνια.
- Προσθέστε τα σπαγγέτι στην κατσαρόλα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια μαζί με το βούτυρο, την παρμεζάνα και λίγο από το νερό ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά για να σχηματιστεί μια σάλτσα.
- Αλατοπιπερώστε καλά και σερβίρετε.