Υλικά
- 1 έτοιμο φύλλο πίτας
- 1/2 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα κράνμπερι
- 120 γρ. τυρί μπρι
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και αλείψτε ελαφρά μια φόρμα για μίνι μάφιν με λίγο ελαιόλαδο.
- Ξετυλίξτε το φύλλο πίτας σε μια καθαρή επιφάνεια. Ισιώστε και κόψτε 24 ίσα κομμάτια, ξανανοίγοντας τα υπολείμματα αν χρειαστεί.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια της ζύμης στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, πιέζοντας απαλά τον πάτο και τις πλευρές. Τρυπήστε τη ζύμη με ένα πιρούνι. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο.
- Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα κράνμπερι σε κάθε κούπα και στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω ένα κομμάτι μπρι.
- Επιστρέψτε στο φούρνο και ψήστε μέχρι να ζεσταθεί η σάλτσα και να λιώσει το τυρί, περίπου 5 λεπτά ακόμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν για 10 λεπτά. Πασπαλίστε με σχοινόπρασο, αν θέλετε, και σερβίρετε ζεστά.