Υλικά
- 6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται
- 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Σιγοβράστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά. Σουρώστε τις και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
- Πολτοποιήστε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
- Ανακατέψτε σιγά- σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
- Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.