Υλικά

  • 6 μέτριες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα 2%, ή όσο χρειάζεται
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαλακό βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου, ή ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Σιγοβράστε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν, 20 έως 30 λεπτά. Σουρώστε τις και μεταφέρετε σε ένα μπολ.
  2. Πολτοποιήστε τις πατάτες σε ένα μπλέντερ ή σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  3. Ανακατέψτε σιγά- σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  4. Προσθέστε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να αναμειχθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο.
  5. Σερβίρετε τον πουρέ ζεστό.