Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματοπολτό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • Φρέσκο ​​θυμάρι ή άλλα βότανα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

  1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέστε την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και το ντοματοπολτό και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ρίξτε το κόκκινο κρασί. Αφήστε να βράσει για 2- 3 λεπτά.
  6. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα βότανα. Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.
  7. Σερβίρετε το κοκκινιστό κοτόπουλο ζεστό, πάνω σε ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.