Υλικά
- 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 φλ. τσαγιού ντοματοπολτό
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- Φρέσκο θυμάρι ή άλλα βότανα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και το ντοματοπολτό και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ρίξτε το κόκκινο κρασί. Αφήστε να βράσει για 2- 3 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα βότανα. Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρετε το κοκκινιστό κοτόπουλο ζεστό, πάνω σε ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.