Η ακρίβεια είναι ένα τεράστιο ζήτημα που ταλαιπωρεί τους καταναλωτές, οι οποίοι βλέπουν τις τιμές να ανεβαίνουν διαρκώς κάθε φορά που πάνε να ψωνίζουν βασικά αγαθά, όπως είναι για παράδειγμα το ψωμί, με το φθινόπωρο να φέρνει νέες ανατιμήσεις.
«Θύμα» σε όλη αυτή την κατάσταση είναι και το κουλούρι Θεσσαλονίκης, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει να πωλείται ακόμη κι ένα ευρώ.
Οι αρτοποιοί εμφανίζονται προβληματισμένοι, καθώς αδυνατούν να απορροφήσουν την αύξηση του κόστους παραγωγής των αρτοσκευασμάτων, την ώρα που η κατανάλωση μειώνεται σημαντικά.
Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν σε ανατιμήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.
Επίσης, καταγγέλλουν μεγαλύτερη αύξηση των μεγάλων αλευροβιομηχανιών από τους οικογενειακούς μύλους.