Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για ενημέρωση των επιχειρήσεων – μελών του, διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία «Ψηφιακές Ενισχύσεις Α.Ε.» που έχει συσταθεί από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση των Προγραμμάτων «digi – retail και digi – content» που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιούνται από την ανωτέρω εταιρεία, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 4:30 μ.μ., στην αίθουσα ΕΡΜΗΣ του ΕΒΕΑ.

Σκοπός της Συνάντησης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις επιδότησής του μέσω των εν λόγω Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα digi-retail απευθύνεται στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ενισχύοντας της αξιοποίηση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με σκοπό την αναδιοργάνωσή τους, την εξοικονόμηση πόρων και τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών τους με τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών. Παράλληλα το Πρόγραμμα digi – content αφορά σε επενδύσεις τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας για ανάπτυξη ψηφιακού περιεχομένου.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα και τις Δηλώσεις συμμετοχής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΒΕΑ www.acci.gr και γίνονται δεκτές στο Τμήμα Προγραμμάτων και Κατάρτισης του ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7, (4ος όροφος) τηλ.: 210 3382234, στο fax: 210 3626644 & 210 3624643.