Αναστολή καταβολής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών και εξαίρεση από τον Τειρεσία ζητά ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μεταφορέων.

Ο Σύνδεσμος επισημαίνει τις επώδυνες επιπτώσεις από τις κινητοποιήσεις (μείωση τζίρου, απώλεια αγορών στο εξωτερικό, έλλειψη πρώτων υλών, κλπ.) και ζητά:

-Αναστολή της καταβολής του ΦΠΑ του Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2010, «δεδομένου ότι αφενός πρόκειται για μη εισπραχθέντα ποσά και αφετέρου οι οικονομικές δυνατότητες των επιχειρήσεων είναι ανύπαρκτες». Τα ποσά αυτά προτείνεται να καταβληθούν σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

-Αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2010, για τους ίδιους λόγους. Τα ποσά να καταβληθούν επίσης σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

-Οι ακάλυπτες επιταγές μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2010, που προέκυψαν λόγω αυτής της κατάστασης, να μην καταχωρηθούν στο σύστημα του Τειρεσία, αλλά να επιτραπεί η έκδοση νέων.