Η αβεβαιότητα για την έκβαση των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών σε συνάρτηση με τις προσδοκίες στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων διαμόρφωσαν ένα ευμετάβλητο κλίμα στη χρηματιστηριακή αγορά.

Κύρια χαρακτηριστικά ήταν οι έντονες διακυμάνσεις που σημειώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση. Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η ανοδική δυναμική των βιομηχανικών blue chips, που αντιστάθμισαν τις προηγούμενες μέρες τις απώλειες των τραπεζικών χαρτιών και συνεχίζουν να προσελκύουν αγοραστές.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η αγορά δεν έχει αποκτήσει κατεύθυνση και ότι το Χ.Α. θα παραμείνει «κινούμενη άμμος» τουλάχιστον ώσπου να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις τράπεζες.

Ο Γενικός Δείκτης παρά το γεγονός ότι την περισσότερη ώρα βρισκόταν σε θετικό έδαφος, τελικά οι ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών είχαν σαν αποτέλεσμα να γυρίσει στο «κόκκινο».

Τελικά ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 918,81 μονάδες καταγράφοντας πτώση -0,53%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 69,61 εκατ. ευρώ.