Την Παρασκευή συγκαλείται υπουργικό συμβούλιο σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) και αμέσως μετά θα παρουσιαστεί ο συγκεκριμένος προγραμματισμός, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής των Διαχειριστικών Αρχών των Τομεακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

«Ο μαραθώνιος για το σημερινό ΕΣΠΑ συνεχίζεται», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης και επισήμανε ότι «μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση περνούν αμέσως στη φάση της προετοιμασίας και της εφαρμογής».

«Η νέα προγραμματική περίοδος δεν θέλουμε να είναι ένα ακόμη ΕΣΠΑ, αλλά ένα διαφορετικό ΕΣΠΑ. Οφείλουμε από την δική μας πλευρά, στους Έλληνες πολίτες, να προετοιμάσουμε ένα ΕΣΠΑ με προστιθέμενη αξία που θα πιάσει τόπο και θα αποτελέσει πράγματι ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για την Ελλάδα σε μια κρίσιμη φάση, στην περίοδο 2014-2020», σημείωσε ο υπουργός.

«Είναι ένα βασικό εργαλείο δουλειάς το ΕΣΠΑ στην προσπάθεια να περάσουμε από την ύφεση στην ανάκαμψη και στην ανάπτυξη. Είναι εντολή του πρωθυπουργού να κάνουμε ό, τι περισσότερο μπορούμε και αυτή την ώρα εκατοντάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα δουλεύουν ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης.