Την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας να εγκρίνει την υιοθέτηση από το Βερολίνο των μηχανισμών στήριξης της ζώνης του ευρώ χαιρέτισαν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο, η κ. Μέρκελ τόνισε πως «η Γερμανία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς την Ευρώπη και πέραν αυτής. Η Γερμανία αίρεται στο ύψος των ευθυνών της για να επιλύσει την κρίση της ευρωζώνης».

Η Γερμανίδα καγκελάριος σχολίασε ακόμη, πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να επιτηρεί όλες τις τράπεζες. «Πρόκειται μάλλον για την ποιότητα της επιτήρησης, όχι μόνο για την ποσότητα», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως ένα από τα πρώτα βήματα για να ξεπεραστεί η κρίση.

Η σημερινή ημέρα είναι «μια καλή ημέρα για τη Γερμανία, μια καλή ημέρα για την Ευρώπη», σχολίασε ο Μάρτιν Σουλτς, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε, πως αυτή η απόφαση «ήταν επιτέλους καιρός να ληφθεί».