Αισιόδοξος ότι στο σημερινό Eurogroup αν και δεν θα υπάρξει απόφαση για το ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα δώσουν μεγαλύτερη σαφήνεια για την προσαρμογή του, εμφανίστηκε λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ δανειστών και Ελλάδας ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

«Σήμερα θα δώσουμε περισσότερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ που έχει ζητήσει αυτή τη σαφήνεια, για το πώς θα προχωρήσουμε, πώς θα μεθοδεύσουμε την απαιτούμενη ελάφρυνση χρέους του χρόνου», σημείωσε.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία του πώς θα ρυθμιστεί αυτή η ελάφρυνση, ποιος θα την υλοποιήσει και πώς θα αποφασίσουμε μετά για το συνολικό πακέτο. Αυτές τις συζητήσεις θα κάνουμε σήμερα. Δεν θα υπάρξει ένα νούμερο που θα διαρρεύσει μετά από αυτό. Το νούμερο θα προκύψει στο τέλος του προγράμματος», τόνισε.

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Αθήνα δήλωσε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο πριν από την έναρξη του Eurogroup.

Ερωτηθείς αν περιμένει συμφωνία στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο Λουξεμβούργο ο Τσακαλώτος είπε ότι είναι «αισιόδοξος».

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος σημείωνε ότι μπορεί και να υπάρξει «λευκός καπνός» σήμερα, στο Eurogroup, αλλά, συμπλήρωνε, είναι πολύ νωρίς ακόμη για να είναι κανείς βέβαιος ποια θα είναι η κατάληξη από τη σημερινή διαδικασία.