« Η κατάσταση στην οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο», σύμφωνα με οξύτατη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών της ΝΔ Γ. Βρούτση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει ότι η ανεξέλεγκτη φορολόγηση τροφοδοτεί την ύφεση με ολέθρια αποτελέσματα.

«Το επιβεβαιώνουν όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες», σημειώνει ο κ.Βρούτσης και συνεχίζει: «Υπάρχει πλήρες στέγνωμα της αγοράς, έλλειψη ρευστότητας, εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Όλα αυτά -πέρα από τα επίσημα στοιχεία για το έλλειμμα- επιβεβαιώνονται και από ακόμα ένα στοιχείο: Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους, που τον Οκτώβριο του 2009 ήταν περίπου 31 δισ. ευρώ έχουν ξεπεράσει, όπως ομολόγησε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και όπως επισημαίνουν τα επίσημα στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, τα 41 δισ. ευρώ.

Από αυτό και μόνον προκύπτει ότι οι δυσβάσταχτοι φόροι, που επιβάλλονται εδώ και 21 μήνες, χωρίς λογική, με οριζόντιο και άδικο τρόπο, έχουν δημιουργήσει αδυναμία εξυπηρέτησης των υποχρεώσεων για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η υπερχείλιση των φόρων τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο την ύφεση, η οποία, με τη σειρά της, στερεύει τις πηγές των εσόδων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν έρθουν και τα νέα μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου, από τον επόμενο μήνα, τα οποία, όχι μόνο θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αλλά θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα, περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας.

Μπροστά σε όλα αυτά, η Ν.Δ. θεωρεί επιτακτική την άμεση και πλήρη εφαρμογή των προτάσεών της για τη φορολογία επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και για τη μείωση του ΦΠΑ., όπως αναπτύχθηκαν από τον πρόεδρο του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο ΙΙ».