Tην ανάκληση της απόφασης της ΕΧΑΕ για επιστροφή κεφαλαίου, ζητά ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), με επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΧΑΕ και Πρόεδρο του Χ.Α, Σωκράτη Λαζαρίδη, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο ΣΜΕΧΑ τονίζει ότι τα περισσότερα κεφάλαια που θα επιστραφούν, θα φύγουν στο εξωτερικό, καθώς το 57% των μετοχών της ΕΧΑΕ ελέγχεται από ξένους επενδυτές και όπως επισημαίνει θα επιστραφούν στους ξένους επενδυτές αφορολόγητα 3,5 εκατ. ευρώ, ενώ στις ελληνικές τράπεζες που ελέγχουν το 18%, 1 εκατ. ευρώ και 1,5 εκατ. ευρώ σε άλλους επενδυτές.

Σύμφωνα με τον ΣΜΕΧΑ τα κεφάλαια αυτά θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στην τεχνολογική αναβάθμιση του Χ.Α, με στόχο η ΕΧΑΕ να ενισχυθεί με προηγμένη τεχνολογία ώστε να ανταγωνισθεί τις ξένες πλατφόρμες, οι οποίες «απειλούν» τα μερίδιά της.

Τέλος ο ΣΜΕΧΑ επισημαίνει ότι εάν δεν προχωρήσει η τεχνολογική αναβάθμιση του Χ.Α, ολόκληρος ο κλάδος θα συρρικνωθεί με αρνητικές επιπτώσεις και για την ελληνική οικονομία.