Σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών στον τομέα της ενέργειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διατηρεί σταθερά την αφοσίωσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική υπευθυνότητα. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από την πανδημία και τις γεωπολιτικές αναταράξεις, η εταιρεία εξακολουθεί να επενδύει στην εξέλιξή της, ενισχύοντας τον ηγετικό της ρόλο στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας.

Στρατηγική Ανάπτυξη και Καθετοποίηση

Υλοποιώντας με συνέπεια το αναπτυξιακό της πλάνο, η ΔΕΠΑ Εμπορίας μετασχηματίζεται γοργά σε μια καθετοποιημένη ενεργειακή επιχείρηση με παρουσία σε όλη την αλυσίδα αξίας της ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια επεκτείνει συστηματικά τις δραστηριότητές της στη λιανική αγορά, την ηλεκτροπαραγωγή και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της.

Θωράκιση της Ενεργειακής Ασφάλειας

Με τη συμμετοχή της σε διεθνή έργα όπως ο αγωγός IGB και το FSRU της Αλεξανδρούπολης, η ΔΕΠΑ Εμπορίας συμβάλλει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η διαφοροποίηση των πηγών και των διαδρομών εφοδιασμού είναι προτεραιότητα, ειδικά μετά την κρίση στην Ουκρανία. Μέσω αυτών των έργων, πρωταγωνιστεί στον ενεργειακό σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ παράλληλα, επενδύει σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής καθαρής ενέργειας.

Εξωστρέφεια και Διεθνής επέκταση

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει εδραιώσει τη θέση της σε σημαντικές περιφερειακές και ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας. Η συμμετοχή της σε χρηματιστήρια φυσικού αερίου, όπως το GME στην Ιταλία και το CEEGEX στην Ουγγαρία, υπογραμμίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο της στις ενεργειακές εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής.

Πρωταγωνίστρια στην Ενεργειακή Μετάβαση

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωταγωνιστεί στην ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με ένα ισχυρό «πράσινο» χαρτοφυλάκιο και συμμετοχή σε καινοτόμα προγράμματα για την ανάπτυξη υδρογόνου και βιομεθανίου, η εταιρεία ηγείται της πράσινης μετάβασης. Πρόσφατα, μάλιστα, εγκαινίασε τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα για τη χρηματοδότηση 390 εκατ. ευρώ της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων άνω των 800 MW, κυρίως στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή η οποία επιβαρύνεται από την απολιγνιτοποίηση.

Είσοδος στην Ηλεκτροπαραγωγή

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επενδύει και στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο, συμμετέχοντας στην κατασκευή μιας νέας υπερσύγχρονης θερμικής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη, ισχύος άνω των 840 MW, που θα αντικαταστήσει ρυπογόνες λιγνιτικές μονάδες, όπως επίσης και σε μία ακόμη, αντίστοιχης τεχνολογίας στην Αλβανία, ισχύος 174 MW.

Ισχυρή Παρουσία στη Λιανική Αγορά

Μέσω της θυγατρικής της, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, η ΔΕΠΑ Εμπορίας έχει καθιερωθεί ως κορυφαίος πάροχος στη λιανική αγορά ενέργειας, εξυπηρετώντας πάνω από 600 χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια προσφέρει σταθερά τις χαμηλότερες τιμές στο ρεύμα, στην ελληνική αγορά, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για αξιόπιστες και προσιτές ενεργειακές λύσεις.

Καθοριστικός Παίκτης στον Ενεργειακό Τομέα

Αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις πολλαπλές προκλήσεις της εποχής, η ΔΕΠΑ Εμπορίας αναδεικνύεται ως βασικός παίκτης στην ενεργειακή αγορά, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μέσω στρατηγικών συνεργασιών και επενδύσεων, προωθεί την πράσινη ανάπτυξη και συμβάλλει στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.